Skip to content Skip to footer

30 LET USTVARJANJA POZITIVNIH SPREMEMB. Slavnostna obletnica Rotary kluba Slovenj Gradec.

Slikovito mesto Slovenj Gradec se ponaša z nazivom mesto glasnik miru, ki ga je leta 1989 prejelo od Združenih narodov. Ta naziv odraža mirovniška prizadevanja mesta, ki se prepletajo z bogato kulturo in čudovito naravo.

Od prvih mirovnih razstav v Koroški galeriji likovnih umetnosti do vrste ostalih mirovnih aktivnosti, Slovenj Gradec aktivno širi sporočilo miru in sožitja.

V soboto, 8. junija 2024, smo se zbrali v dvorani Koroške galerije likovnih umetnosti na Glavnem trgu 24 v Slovenj Gradcu, kjer smo obeležili 30. obletnico delovanja Rotary kluba (RC) Slovenj Gradec. Slavnostna prireditev je bila polna spominov, zahval in kulturnega doživetja.

Ob tej pomembni obletnici so podelili pokale in priznanja za projekt »Podari trenutek«, s katerim so izpostavili plemenita dela posameznikov in organizacij. Predstavniki RC Slovenj Gradec so se iskreno zahvalili vsem, ki so s svojo nesebično pomočjo pomagali pri sanaciji posledic poplav na Koroškem.

Svečani dogodek je bil hkrati priložnost za druženje, srečanje in pobratenje z RC Štip iz Severne Makedonije. Gostje smo uživali v bogatem kulturnem programu, ki so ga s svojimi talenti obogatili akademski in nadarjeni mladi glasbeniki iz Koroške.

Z udeležbo na praznovanju smo počastili 30 let predanega delovanja RC Slovenj Gradec na področju dobrodelnosti, krepitve rotarijanskih vrednot, prijateljstva ter odgovornosti do ljudi in okolja. Njihova plemenita dela so v navdih vsem nam, da lahko skupaj soustvarjamo boljšo prihodnost.

Utrinki s prireditve:

Glasbeni nastopi:

Podajte svoje mnenje