Zrcaljenje

Zrcaljenje

Zrcaljenje 3879 2586 Barbara Jakse Jersic

Posledice so zunaj, odločitve znotraj. Vaš um vidi, razvršča, izbira pot izmed obilja možnosti.

Starodavna perzijska ljubezenska zgodba Farhad in Sherin daje tulipanom pomen popolne ljubezni. Po legendi naj bi bil Farhad inženir in obrtnik, ki se je zaljubil v princeso Sherin. Ko ga je njegov tekmec prepričal, da je Sherin umrla, si je Farhard vzel življenje. Tam, kjer se je njegova kri dotaknila tal, je zacvetel rdeč tulipan. Rdeč tulipan tako simbolizira globoko in resnično ljubezen.

Vsaka vaša še tako drobna izbira, ima svoj vzrok v vašem umu in ko ste pretočni, jasno slišite usmeritve vašega pravega jaza. Prisluhnite.

Vaše predstave bodo jasne, ko se boste poglobili v svoje srce. Kdor gleda zunanjost, sanjari, kdor se zazre vase, se prebudi. – Carl Gustav Jung

Skupen imenovalec bivanju, je želja vsakogar po miru, sreči, sprejemanju, ljubezni. Um, njegova predstava o svetu, igra odločilno vlogo, zapre se v temo sovraštva ali odpre v svetlobo ljubezni. Izključno in zgolj vaša odločitev.

In ko vam nekdo zavzeto razlaga o napakah drugih, pozorno prisluhnite, v njenih, njegovih besedah se skriva on sam. V napakih drugih zelo globoko in nezavedno prepozna samega sebe. Zrcaljenje. Narava vsega.

Fotografija: Barbara Jakše Jeršič, april 2021, Ljubljana

Leave a Reply