Reka Kolpa in iPhone

Reka Kolpa in iPhone

Reka Kolpa in iPhone 1200 675 Artkontakt

Fotografija je skrivnost o skrivnosti. Več kot ti pove, manj veš.

Kot je razvidno iz mojih fotografij, moj pristop k uporabi pametnega telefona kot fotoaparata, je fotografski. Želim, da nagovarjajo gledalca kot stare dobre fotografije velikih mojstrov kot so to Ansel Adams, Edward Weston, Irving Penn ali pa velikih slovenskih fotografov kot so Franci Virant, Jani Štravs, Jože Suhadolnik, Tone Stojko, Borut Peterlin…

Predstavljene fotografije so posnete s prenosnim telefonom iPhone, brez uporabe aplikacij in v izrezu 6×6. Poudarek je na kompoziciji, barvnih odnosih, vzdušju.

Zgornja fotografija: Kolpa v zgodnji jutranji svetlobi in meglicami. Na posnetku je sin, ki je do malega otočka priveslal na supu. Obrežje Kampa Podzemelj, Slovenija, 2018.

Zgornja fotografija: Aleks na supu. Obrežje Kampa Podzemelj, Slovenija, 2018.

Zgornja fotografija: Kolpa v zgodnji jutranji svetlobi in meglicami. Posneto is kanuja, ob prijetnem žvrgolenju ptic in pljuskanju vesel ob bok čolna v katerem smo sedeli sin Aleks, kužek Gari in jaz. Kolpa v bližini slovensko hrvaškega mejnega prehoda, Slovenija, 2018.

Zgornje fotografije: Pozno popoldansko kosilo, del tradicionalne turistične ponudbe: Narezek z belokranjsko pogačo, ocvrt krompirček in meso na žaru, čokoladne palačinke. Kamp Podzemelj, Slovenija, 2018.

 

Naslovna fotografija: Kolpa v zgodnji jutranji svetlobi in meglicami. Obrežje Kampa Podzemelj, Slovenija, 2018.

Avtorica vseh fotografij: Barbara Jakše, 2018

Leave a Reply