NEZEMLJANI. OBSTAJAJO?

NEZEMLJANI. OBSTAJAJO?

NEZEMLJANI. OBSTAJAJO? 630 354 Artkontakt

Ali drugače. Verjamete, da je med milijardami galaksij človeška vrsta res edina?

20. junij, sobota

Tekom že tako ali tako bolečega ločitvenega postopka je, od Anastazije bivši mož zahteval, da si najde psihoterapevtsko pomoč. Ocenil je, da kot žena in mama slabo vpliva na celotno družino, še posebej na njuno hčerko Izo pa čeprav je bila deklica izjemno ljubek, zdrav in živahen otrok, za njima kot dolgoletnima partnerjema pa že marsikateri uspešno premagan izziv. Od izplačanega kredita do urejene hišice ob morju, kakorkoli,  mož je vztrajal. Precej neprijetno, toliko bolj, ker sama ni nikoli čutila potrebe po poseganju v svoj duhovni in čustveni svet. Verjela je, da lahko z možem najdeta skupen jezik ali skozi ljubezen, razumevanje ali vsaj prijateljstvo, spoštovanje. Vendar, Leon je vztrajal. In da bi mu ustregla, vnesla mir v njun odnos ter njuno barko usmerila v mirne vode, je njegovim zahtevam ugodila. Ena, v nizu napak. Naletela je na psihoterapevta, ki je v spokojnih nočnih urah srečeval nezemljane…

Ko je človek čustveno ranjen in se ran se ne zaveda, naj bo to izguba ljubezni, odnosa, spoštovanja, razumevanja, prijateljstva, topline, se v njemu zgodi nekaj presenetljivega, ustvari se polje skrivnostnega strahu, ki odpre vrata iluzijam, prevaram, prividom. In človek, v želji, da bi našel zavetje in nadomestil ljubljeni, izgubljeni delček, prične  v strahu pred prihodnostjo, zmotno obravnavati sedanjost ter sprejemati napačne odločitve. Naenkrat se mu pred očmi izriše na eni strani široko polje mamljivih priložnosti in ustrežljivih svetovalcev ter na drugi odbijajočih ovir in grozečih sovražnikov. Hitro postane žrtev raznoraznih mamljivih prevar, se preda nenavadnim zgodbam z vabljivimi naslovi in pozabi nase.

V nadaljevanje nekaj značilnih oglasov iz revije NLP (1986), prav zanimivo je, da se ne razlikujejo veliko od današnjih. Vprašanje je, koga naslavljajo, razumne in srečne ljudi, ki stojijo trdno na tleh ali lahkoverne in žalostne ljudi lačne praznih zgodb?

 1. Vrhunski znanstvenik odkril 2000 let staro skrivnost bogastva, moči in romantične ljubezni.
 2. Strogo zaupno! Upokojeni častnik končno razkril najbolj presentljivo vladno zaroto našega časa.
 3. Poznate svojo “posebno nalogo” na Zemlji? Kozmično prebujenje svetlobnih delavcev, novodušnikov in vseh predstavnikov zvezdnih bratov.
 4. Že dolgo ste si želeli-24 odličnih, neverjetnih medaljonov duhovnosti NLP, s katerimi si boste izboljšali življenje.
 5. Imam dekle. Pa vi? Ne zamujajte več! Osvojite dekle še danes!
 6. Še danes se naročite na najbolj neverjetno revijo v vesolju.
 7. Svoje življenje obogatite s čarobno sreč, ljubeznijo in denarjem! Neverjetne sile, ki učinkujejo že stoletja, lahko sedaj pomagajo tudi vam.
 8. Neverjetno odkritje psihičnih raziskav. V samo petih minutah se lahko prepričate, da so magične psihične moči resnične!
 9. Si upate imeti srečo, ljubezen in bogastvo? Sreča vas bo zanesljivo doletela! Imejte vse, kar ste si vedno želeli, z najmočnejšim talismanom na svetu.
 10. Možje v črnem: vladni agenti ali nezemljani?
 11. Povečajte moč kristalom, amuletom, talismanom in simbolom.
 12. Postanite učinkovitejši pri vsem, kar počnete. Izostrite svoje miselne moči in sposobnosti z ojačevalnikom miselnih moči.
 13. Bi radi obogateli? Kupite neverjetni denarni magnet.
 14. Laelova oporoka, sveti spisi izgubljene civilizacije.
 15. Nova knjiga poveljnika X notranje svetlobe: Nadzorniki, skriti vladarji Zemlje. Smo last nezemljanov!

Vir: Demon Haunted World, Carl Sagan, (slovenski prevod, Svet demonov, 6. poglavje, str 112).
Naslovnica: Shutterstock


Video utrinek iz jutranjega obiska nabrežja Ljubljanice.


Urednica bloga je Barbara Jakše. Zanima se za trajnosten razvoj, zdravstvo, medicino, socialno podjetništvo, eksponentne tehnologije oziroma vse kar se navezuje na aktivno soustvarjanje boljšega sveta in prihodnosti za vsakogar.

Ko ne piše, bere, fotografira, snema, pripravlja, producira, vodi projekte, jo najdete na sprehodu z bostonskim terierjem Garijem ali pa na letalsko raziskovalnih pohodih po svetu z laptopom v eni in s fotoaparatom v drugi roki.

 

Leave a Reply