Mladi imajo rad šah

Mladi imajo rad šah

Mladi imajo rad šah 1000 667 Artkontakt

Šah je miniatura življenja, igralec v eni sami igri podoživi vrsto popolnoma nasprotujočih se čustev, od popolnega razočaranja do največjega veselja. S pomočjo zanimive šahovske igre izpopolnjuje logično razmišljanje, analitične in računske veščine ter se nauči obvladovati čustva in samega sebe. Šah je čudovita kraljevska igra, ki na edukativen in zabaven način povezuje na vseh ravneh, ne glede na družbene, kulturne, rasne, spolne ali generacijske razlike.

V sodelovanju z Javni zavodom Mladi zmaji – Centrom za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladih v Ljubljani, pripravljamo čez poletje ustvarjalne šahovske delavnice, ki jih bo v navedenih terminih vodil Aleks Jeršič, član Šahovskega kluba Ljubljana in večkratni državni mladinski šahovski prvak.

V torek, 16. julija ob 15.30 bo vodilna tema delavnice legendarna šahovska partija imenovana Večna igra. Pridite in se prepričajte!

Delavnice so brezplačne. Prosimo, da nam predhodno javite svojo udeležbo. 

Lepo vabljeni!

Pred hudimi šahovskimi udari nas bo ves čas čuval bostonski terier Garry (Kasparov).

Termini:

  • Torek, 16. julij 2019 ob 15.30;
  • Torek, 23. julij 2019 ob 15.30;
  • Torek, 30. julij 2019 ob 15.30.

Delavnice trajajo do 17.00.

Lokacija:

Mladi zmaji, četrtni mladinski center Šiška, Tugomerjeva 2, 1000 Ljubljana

Naslovna fotografija: Šahovnica s šahovskimi na bolšjem trgu, Breg, Ljubljana. Fotografija je bila posneta na vroč, prekrasen poletni dan, junij 2019.

Ostale fotografije: Posneto v prijetnih in lepo urejenih prostorih četrtnega mladinskega centra Mladi zmaji v Šiški, julij 2019, Ljubljana

Avtor fotografij: Aleks Jeršič

Leave a Reply