KOLIKO INTELIGENTNIH CIVILIZACIJ JE V NAŠI GALAKSIJI?

KOLIKO INTELIGENTNIH CIVILIZACIJ JE V NAŠI GALAKSIJI?

KOLIKO INTELIGENTNIH CIVILIZACIJ JE V NAŠI GALAKSIJI? 630 354 Artkontakt

Je človeška civilizacija edina?

21. junij, nedelja

Njen pogled je v njem prebudil hrepenenje. Ne po njenem telesu, dekle ni bilo nič posebnega, njen podolgovat, aristokratsko zadržan obraz, je bil celo rahlo odbijajoč. Zapeljive so bile njene mlade, bujne prsi, ki so se dvigovale izpod tesno zapete bluze. Predvsem pa oči! Njen nenavadno zastrt pogled, smaragdno lesketajoč v jutranji luči, je v njem nenadoma in povsem nepričakovano prebudil neustavljivo hrepenenje po vrnitvi k medialnemu soncu, globoko modro obarvani krogli, ki je na neizmernih vijoličnih sipinah oblitih z mavrično svetlobo, puščala odbleske izgubljene ljubezni.

Skupina znanstevnikov z Univerze v Nottinghamu je prišla do zaključka o kozmični evoluciji, opirajoč se na izračune oziroma predvidevanja, da obstaja velika verjetnost, da si človeštvo galaksijo Rimska cesta, deli s še najmanj 36 inteligentnimi civilizacijami.

V znanstvenem članku objavljenem v The Astrophysical Journal preiskujejo najverjetneje število nezemeljskih inteligentnih civilizacij in predpostavljajo, da je možnost življenja na drugih planetih enaka možnosti življenja na našem planetu.

Christopher Conselice, profesor za astrofiziko na Univerzi v Nottinghamu, vodja raziskave zaključuje, “če najdemo, da je inteligentno življenje v vesolju nekaj običajnega, to razkriva, da lahko naša civilizacija preživi še mnogo več kot nekaj stoletij.”

Namen te znanstvene raziskave ni zgolj ukvarjanje z iskanjem nezemljske inteligence, temveč tudi s povsem teoretskim vprašanjem dolžine preživetja inteligentne civilizacije, kajti, če v naši galaksiji ni aktivnih civilizacij, je to slab znak za našo dolgoročno eksistenco.

Vir: Forbes
Naslovnica: Shutterstock


Video dnevnik


Urednica bloga je Barbara Jakše. Zanima se za trajnosten razvoj, zdravstvo, medicino, socialno podjetništvo, eksponentne tehnologije oziroma vse kar se navezuje na aktivno soustvarjanje boljšega sveta in prihodnosti za vsakogar.

Ko ne piše, bere, fotografira, snema, pripravlja, producira, vodi projekte, jo najdete na sprehodu z bostonskim terierjem Garijem ali pa na letalsko raziskovalnih pohodih po svetu z laptopom v eni in s fotoaparatom v drugi roki.

Leave a Reply