Prihodnost je v celoti digitalna. Od tu se bodo v podjetniško poslovnem okolju in družbenem okviru vedno hitreje odvijale korenite spremembe.

ARTKONTAKT, zavod za inovativnost in digitalne medije (www.artkontakt.si) je v preteklih letih zastavil in izpeljal vrsto inovativnih projektov ter učinkovito prispeval k digitalni transformaciji mednarodno razpoznavnih podjetij kot so Asko (Hisense) (https://vimeo.com/208449694); Keko Varicon (Bourns) (http://keko-varicon-varistor.com) kot tudi manjših podjetij (MSP) kot so Esotech (http://esotech-solutions.com), Fokus tech (http://fokus-tech.com), Gorenje gostinstvo (http://vilaherberstein.si).

 

 

Barbara Jakše Jeršič, direktorica Artkontakta je strokovnjakinja za digitalne medije, digitalne procese, digitalne transformacije, z jasno vizijo in močno razvitim občutkom za prihajajoče tehnološke trende in platforme, z najvišjim rangiranjem je opravila izobraževanje na Singularity University (SU) s področja eksponentnega razmišljanja oziroma visokih tehnologij, (umeščena v skupino impact drivers), junija 2019 pa tudi zasnovala in vodila okroglo mizo z uglednimi strokovnjaki s področja umetne inteligence (machine learning) in informatike na temo: Umetna inteligenca in šah. Sodelavci in strokovnjaki Artkontakt-a verjamejo, da je nujno soustvarjati inovativne tehnološke rešitve ter premišljeno izkoristiti poslovne priložnosti, ki jih ponujajo pametni sistemi, računalništvo v oblaku, umetna inteligenca, blockchain, IoT, sooblikovati nove modele razmišljanja (design thinking) ter učinkovito prispevati k digitalni transformaciji, optimizaciji, robotizaciji poslovno proizvodnih procesov za uspešen razvoj in rast slovenskih podjetij na mednarodnih trgih.

Barbara Jakše Jeršič je med ostalim zasnovala, oblikovala in vzpostavila vrsto zanimivih projektov s področja promocije, marketinga in brandinga za majhna in velika podjetja ter pripravljala prispevke za časopise in revije kot so Delo, Dnevnik, Reader’s Digest, Jana, Marketing Magazin, Klik, Digitalna fotografija, ipd.. Njen sin Aleks pa je tudi večkrat osvojil naslov mladinskega šahovskega prvaka in je aktivna tudi na področju šaha pri Šahovski zvezi Slovenija.

Je ljubiteljica narave, največja sprostitev so ji sprehodi s sinom in hišnim ljubljenčkom Garijem, bostonskim terierjem, opazovanje čarobnih sončnih zahodov in srečni trenutki v krogu najdražjih.