Kot samostojna kulturna delavka delam od leta 1990. Verjamem v moč skupine. S sodelavci sem realizirala vrsto fotografsko umetniških projektov v mednarodnem in slovenskem prostoru, sočasno s promocijskimi, marketinškimi, predstavitvenimi projekti. Zaradi interdisciplinarne narave dela, hitrih sprememb, prilagajanja, stalnega učenja sem, tekom dinamičnega procesa, postala specialistka za digitalne medije, transformacije, platforme.

Opravila sem izobraževanja v okviru programa Oxford Leadership in Singularity University s področja visoko etičnega vodenja in najnovejših tehnologij. Uporabljam računalniške programe Adobe Illustrator, InDesign, Premiere, Photoshop. Snujem, pišem, oblikujem, fotografiram, snemam. Zadnji zanimivi projekti polni izzivov so video portreti, Modra akademija in dokumentarni film Samosvoji (Free Spirits), Televizija Slovenija, EBU.

Že kot deklico so me očarale zvezde. Vse povezano z osvajanjem vesolja, preseganjem nemogočega, predsodkov, razlik, običajnega. Rada imam znanstveno fantastične filme, literaturo s subtilnim in duhovnim sporočilom.

Verjamem, da lahko človek, s tehnološkimi orodji in visokimi etičnimi načeli, z roko v roki, izboljša svet. Z zaupanjem, odgovornostjo, iskrenostjo. Z medsebojnim spoštovanjem, razumevanjem, strpnostjo. Da je vsak, še tako majhen, delček svojstven in neskončno dragocen. Iskrena hvala za pozornost. – Barbara Jakše

Kronologija razstavnih projektov, objav, zbirk: