Bananin smoothie

Bananin smoothie

Bananin smoothie 4096 2731 Barbara Jakse Jersic

Bananin smoothie je preprost in hranilen napitek, če si ga pripravite za zajtrk boste siti do opoldneva, poleg tega je bogat vir hranilnih snovi, od vitaminov, mineralov, vlaknin do beljakovin. Arašidovo maslo lahko nadomestite z mandljevim, pistacijevim, prav tako mleko (ajdovo, riževo, lešnikovo, ipd.). Prepustite se navdihu in naključjem, ki jih ponuja vaša shramba.

Pri vsaki pripravi hrane, ki jo vnašate v telo, bodite zavestni, hvaležni za darove zemlje in vanje usmerjajajte hvaležnost, ljubezen. Ko bo jed pripravljena, boste občutili zadovoljstvo, ob in po zaužitju pa vanjo vloženo pozitivno energijo, prav tako vaši najdražji s katerimi boste podelili vašo kreacijo. Tudi, če ste v stiski s časom, je vredno pripravi hrane nameniti vso ljubezen in pozornost, kajti hrana je vaša gonilna energija.

Sestavine za 2 osebi:

  • 4 dcl ovsenega mleka, v katero ste misleno vnesli afirmacijo čistosti, ljubezni, pozornosti. Domača priprava je zelo enostavna. Recept na povezavi;
  • 2 bio, lepo zreli, rumeni banani. Lahko so že malce pikaste in so še toliko bolj sladke;
  • 2 žlici arašidovega masla brez dodatkov ostalih maščob. Če imate radi hrustljavost, se v napitek zelo lepo poda hrustljava oblika arašidovega masla;
  • 4 žlice ekološkega javorjevega sirupa. Če vam je okus javorjevega sirupa premočan, ga lahko nadomestite z agavinim, kokosovim, povsem izpustite ali pa dodate v manjši količini. Odvisno od tega kako ljub vam je njegov okus.

Sestavine pričarajo vitaminsko mineralno zakladnico, poleg tega je okus božanski.

Ovseno mleko, banane in arašidovo maslo daste v blender, zmiksate (2 – 3 minute), nato napitek nalijete v lep kozarec, dodate 2 žlici javorjevega sirupa. Ta hitro smukne na dno kozarca, če vam je ljubša enovita tekstura, lahko smoothie nežno premešate. Napitek postrezite z dolgo žličko in se hvaležno predajte razvajanju sladko polni harmoniji okusov.

Bodite srečni navznoter, sijte srečo navzven.

Fotografija: Barbara Jakše Jeršič, april 2021, Ljubljana

 

Leave a Reply